Cruquiushoeve

De Cruquiushoeve is onderdeel van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland). Vanouds is er in Vijfhuizen/Cruquius een relatie tussen de protestantse kerk in Vijfhuizen en de geestelijke verzorging van de bewoners op de Cruquiushoeve. De geestelijke verzorging is niet exclusief protestants christelijk want behalve dominee Hetty van Galen kan ook een beroep worden gedaan op pastor Mariëlle Roosen (RK) en een humanistisch geestelijk verzorger (vacant). 
Bij hen bent u als bewoner van SEIN altijd welkom om te praten over uw leven en/of religie. Wie of wat vindt u belangrijk? Wat geeft u plezier en zin in uw leven? Wat juist niet? U mag vertellen wie u bent, waar u op hoopt en wat u gelooft. Bij geestelijke verzorging krijgt u:
  • De ruimte om uw levensverhaal te ontdekken en te vertellen
  • Ondersteuning bij zingevingsvragen
  • Pastorale ondersteuning voor mensen met een uniek levensverhaal
  • Ondersteuning bij ethische zaken
  • Ondersteuning bij overlijden en het rouwproces
Elke zondagmiddag is er om 15.00 uur een laagdrempelige kerkdienst in zaal De Vlinder van het Dagactiviteitencentrum. Adres: Spieringweg 801 (op het terrein: het is het gebouw aan de linkerkant direct na de receptie).

In juni 2022 kwam het televisieprogramma 'Petrus in het land' langs bij SEIN. Zij hebben een mooie uitzending gemaakt over SEIN en hoe Pinksteren wordt gevierd met de bewoners van de Cruquiushoeve. De programmamakers zijn rondgeleid door geestelijk verzorger dominee Hetty van Galen, die al dertig jaar werkt bij SEIN. In het programma vertelt niet alleen Hetty over haar werk en Pinksteren, maar komen ook vrijwilligers en bewoners van SEIN aan het woord. Ook geeft de uitzending een inkijkje in de zang- en  muziekgroep de Paradijsvogels, waar bewoners onder begeleiding muziek maken.

U kunt de uitzending terugkijken via: https://www.npostart.nl/petrus-in-het-land/04-06-2022/KN_1729317

terug