Dominee in Vijfhuizen

Mijn naam is Jan Scheele-Goedhart en sinds 14 februari 2021 ben ik predikant van deze gemeente. Hiervoor was ik drie jaar dominee in Zeist (wijkgemeente Bethel) in een soort ‘duo-baan’ met een collega en een paar maanden op dezelfde manier verbonden aan de Noorderkerk in Amsterdam. Ik studeerde theologie aan de Vrije Universiteit en later aan de Protestantse Theologische Universiteit, beide in Amsterdam.

Als dominee zie ik het als mijn roeping om de boodschap van de Bijbel te verbinden aan het echte leven van vandaag. Ik vind het mooi om daarmee bezig te zijn, zowel in diensten als in persoonlijke gesprekken. Neem gerust contact op voor een goed gesprek, ook als je geen lid bent van een kerk. Reacties naar aanleiding van een dienst, ook kritische, zijn ook altijd welkom.

Persoonlijk

Sinds 2005 ben ik getrouwd met Liesbeth; zij werkt als huisarts in de Kop van Noord-Holland. Samen hebben we vier kinderen: Nathan, Norah, Tobias en Hanna, en sinds 2021 hebben we ook een pleegdochter. In mijn vrije tijd houd ik ervan om buiten te zijn, te wandelen, en te lezen. Ook probeer ik te leren zingen en pianospelen.

Buiten de kerk

In het eerste jaar dat ik als dominee in Vijfhuizen werkte, werkte ik daarnaast nog bij RIGO Research en Advies, een bureau dat zich bezighoudt met onderzoek en advies op allerlei thema’s rondom ‘de bewoonde omgeving’. Ik was daar in 2005 begonnen nadat ik aan de TUDelft Geodesie gestudeerd heb en ben dat werk lang blijven doen naast mijn theologiestudie, tot het niet meer te combineren was met mijn werk in de kerk.
Naast mijn werk ben ik nu bezig met een promotieonderzoek aan de PThU. Kort samengevat onderzoek ik wat geloven en naar de kerk gaan te zeggen hebben in het werk dat mensen doen. Ik doe dat in eerste instantie via interviews met kerkgangers.

Contact

Online ben ik te vinden op LinkedIn. Daarnaast heb ik een weblog waar ik zo nu en dan wat schrijf, vooral in gesprek met collega’s: https://goedewerken.wordpress.com.

Voor meer persoonlijk contact kan je altijd bellen of appen (06-45744440) of mailen (predikant@pknvijfhuizen.nl) Daarnaast ben ik vaak te vinden in mijn werkkamer in de Poterne.

terug